top of page

FDM terápia

Az FDM terápia/ Fascia Distorziós Modell/ kiválóságát folyamatosan bizonyítja pl. hátfájdalmak, vállízületi és nyaki fájdalmak, alsó és felső végtagi mozgásbeszűkülés, porckorongsérv, kisugárzó fájdalmak, sportsérülések, krónikus gyulladások esetében. A tünetek enyhítése érdekében alkalmazott célzott kezeléseknél. Mozgáskorlátozottságnál és fájdalmaknál rendkívül jól bevált terápia. Neurológiai panaszok, fejfájás, érzészavarok szintén hatékonyan javíthatók. A módszer különlegessége megmutatkozik akut sérüléseknél is, a boka, a térd ágyéki gerinc fájdalmainak egy kezelés alkalmával történő csökkentésében!

Egy baleset utáni sérülésnél az FDM egy gyors gyógyulási folyamatot tud biztosítani. Mivel a fascia az egész testben megtalálható, ezáltal sok panasz, probléma egészen új megvilágításban orvosolható és nagyon hatékonyan gyógyítható.

Következmény egy rendkívül hatékony módszer, amely forradalmi újítást jelentett a megbetegedések tüneteinek hatékonyabb megértéséhez, azok effektív és rendkívül gyors kezeléséhez.. 
 

Leggyakoribb esetek:

  • Porckorongsérv, mozgásbeszűkülés,

  • Krónikus deréktáji panaszok, ízületi kopások,

  • Teniszkönyök, golfkönyök,

  • Carpális alagút szindróma,

  • Migrén, fejfájás,

  • Sportsérülések (rándulás, húzódás, zúzódás) stb.

Ki tartja?

Kriszti

K-activ taping

A kinesio tape terápia a mozgásszervi problémák kezelésében az egyik leghatékonyabb módszer.  Gyors, fájdalommentes, hatékony segítséget nyújt ficamok, húzódások, sportsérülések, gerinc és végtagfájdalmak kezelésekor, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban is. A különböző szakszerű ragasztási technikák segítségével erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatást lehet vele elérni.

Ki tartja?

Kriszti

Akupresszúra

A meridiánokon lévő pontok stimulálásával plusz energiát juttathatunk az alulműködő szervhez vagy testtájhoz, ill. túlműködés esetén egy másik stimulációs technikával energiát vonhatunk el onnan és visszafoghatjuk az adott szerv működését. Akupunktúrával/akupresszúrával kezelhetünk akut és krónikus megbetegedéseket - beleértve a fertőző betegségeket is - gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt. A káros szenvedélyekről - cigaretta, alkohol - való leszokást is segíti.

Előnye, hogy könnyen – akár puszta kézzel, akár gyógynövénymagvaknak a fül megfelelő zónáira, illetve pontjaira való ráragasztásával is – kivitelezhető; hatása gyors, például percek alatt lehet fájdalmat csillapítani vele; és bármely testhelyzetben alkalmazható.  Sokan félnek az akupunktúrás tű szúrásától, itt azonban nincs ilyen!

Ki tartja?

Kriszti

bottom of page