top of page
20210903-aida-0109.jpg
20210903-aida-0339.jpg

Ritmikus gimnasztika

Mi is az az AIDA RG?

 

Az a hely, ahol a világ legnőiesebb sportága - a RITMIKUS GIMNASZTIKA - különleges kéziszerei egy perc alatt elvarázsolnak minden óvodás királykisasszonyt. Fő célom a sport megismertetése és megszerettetése. Az RG karika, labda, kötél és szalag játékos használata észrevétlenül fejleszti a koordinációs képességet, a mozgékonyságot, egyensúlyérzéket és az izomzatot amellett, hogy az apróságok egyben egy varázslatos csapat részesei is. Az edzések alatt észrevétlenül fejlődik a helyes tartás, a megfelelő vázizomzat és az ízületi mozgékonyság (hajlékonyság). A tanfolyam fő alkotóelemei a gimnasztika mellett a ritmikus gimnasztika kéziszerek technikájának, a balett elemek és az alap koordinációs feladatok elsajátítása. Mindemellett sok örömet és mozgást kínál a játékokkal teli 50 perces óvodás sportfoglalkozás. Foglalkozásaim kiscsoportos formában zajlanak, hiszen prioritásom a személyes kapcsolat és a maximális odafigyelés. 

Sok szeretettel várom minden 3-6 év közötti kislány jelentkezését a honlapomon. 

www.aidarg.hu

 

LEGYETEK RÉSZESEI AZ RG VARÁZSÁNAK!

Ki tartja?

Szigeti Aida 

diplomás ritmikus gimnasztika edző, sportszervező, zenész

 

9 éves koromban csöppentem bele a ritmikus gimnasztika sport világába, ami a mai napig elvarázsol sokszínűségével. Miután sportpályafutásom egy sérülés miatt véget ért, azzal a lendülettel mentem át a sport másik oldalára és léptem bele az edzői szerepkörbe. Amint láttam, hogy ez nekem való életcél, elvégeztem a Testnevelési Egyetem ritmikus gimnasztika edzői képzését, amellyel párhuzamosan életem másik szerelmével, a zenével is szenvedélyesen foglalkoztam, így a Zeneakadémián is lediplomáztam. 9 év egyesületi, edzői pályafutás után 2016-ban Berlinbe húzott a szívem, ahol a berlini junior válogatottnál, az Eliteschule des Sports Sportgimnáziumban dolgozhattam és tanulhattam Angelika Lepekha, ukrán vezetőedző mellett. Berlini pályafutásom során elvégeztem a német Ritmikus Gimnasztika edzői képzést, ami után továbbképzéseken fejlesztettem tudásomat, hogy a lehető legjobb képzést tudjam nyújtani tanítványaim számára. 

Célom mindig is egy saját sportfoglalkozás volt, így a teljesség igénye érdekében megszereztem a Testnevelési Egyetem sportszervezői diplomáját is. 

2018-ban egy álmom vált valóra, a szívemhez legközelebb álló korosztálynak, óvodások számára megalapítottam Berlinben saját sportkurzusomat, az AIDA RSG-t (Rhythmische Sportgymnastik). 2019 szeptemberében Magyarországra költöztettem vállalkozásomat, és a már bevált edzésmódszer szerint, az AIDA RG tanfolyam keretein belül tanítom a legkisebbeket teljes odaadással.

bottom of page